Световрачане обир поща пенсии маскирани въобъжени

Трима, въоръжени с бухалка, кози крак и пистолет задигнаха 3000 лева от пощата в Световрачене

Трима маскирани и въоръжение обраха пощата в софийското село Световрачане.

По първоначална информация от МВР е, че три лица с маски – единият с бухалка, другият с кози крак, а третият с пистолет, са влезли в пощенската станция след доставяне на паричните средства за раздаване на пенсиите. След което са отнели около 3 хил. лева от наличните средства в клона.

Това съобщи директорът на Второ РПУ в столицата Иван Каназирски.

Тримата въоръжени мъже са задигнали парите за пенсиите пред очите на смаяните пенсионери.

Сигналът е постъпил около 09.00 часа тази сутрин, а грабежът е започнал непосредствено преди да започне раздаването на пенсиите на възрастните хора.

„Към момента провеждаме всички необходими процесуално-следствени действия и работата по горещите следи. Обявили сме заградителни мероприятия. Разпитват се всички ученици, които са били в непосредствена близост до помещението“, уточни Каназирски.

Според свидетелите цялото действие се е развило за не повече от 1-2 минути, а върху една от служителките на пощенската станция ѝ е нанесен удар в областта на ръката, което е наложило тя да бъде прегледана в лечебно заведение.

Няма други пострадали.

По време на обира е задействан и паник бутона към съответната охранителна фирма и органите на реда са се отзовали незабавно.

Обирът става в пощенската станция в Световрачане, която се намира в сградата на общината.

- реклама -