Кьолн
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Трима от Кьолн заразени с коронавирус

Трио от Кьолн е дало положителна проба за коронавирус, съобщиха от клуба. Козлите обаче не уточниха дали става въпрос за футболисти или служители на тима.

„Целият отбор, както и треньорският щаб, бяха тествани за КОВИД-19 в четвъртък. Трима души дадоха положителни проби, макар и да нямат никакви симптоми. След оценка на трите случая от съответните здравни власти, тримата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Кьолн няма да назове имената им“, се казва в съобщение на официалния сайт на клуба.

Бундеслигата иска да стане първото голямо първенство в Европа, което да бъде подновено. Очаква се датата, на която ще се случи това, да бъде обявена на 6 май. За тази цел всички отбори и техните служители минават масови тестове.

Въпреки заразенето трио отборът ще продължи пълноценна подготовка за планирания рестарт на Бундеслигата. „Тренировъчният режим на тима продължава по план. Всички хигиенни и инфекциозни мерки са в действие още от 6 април. Участващите в тренировките ще продължат да бъдат тествани“, допълват от Кьолн.

- реклама -