Ница, атака, терористична атака, нападение, загинали, ранени

Трима души са убити в Ница, жена е обезглавена, предполагаемият извършител е задържан

Трима загинали, двама от които са починали в базиликата „Нотр Дам”, при нападение с нож във френския град Ница.

Има пострадали, сред които и полицай.

Френски медии съобщиха, че около 9:00 часа сутринта местно време в района на „Нотр Дам“ в централната част на Ница са се чули изстрели.

Една от жертвите, жена, е била обезглавена вътре в базиликата, съобщи Ройтерс, като се позова на източници от полицията. За декапитация говори и лидерът на опозицията Марин Льо Пен.

Обществеността беше помолена да избягва района, докато силите по сигурността и въоръжена полиция провеждат операция. Полицията разглежда версията за терористичен акт, съобщава РТ.

Ница, атака, терористична атака, нападение, загинали, ранени

Кметът на Ница Кристиан Естрози потвърди, че предполагаемият извършител е задържан и благодари на полицията за бързата реакция.

Мотивът за нападението остава неясен, но кметът потвърди, че въз основа на доказателствата до момента, става въпрос за терористична атака.

По време на нападението мъжът извика „Аллах акбар“ („Аллах е велик“). Кметът каза още, че една от жертвите е свещеник.

Френският президент Еманюел Макрон ще пристигне в Ница до няколко часа.

Ница, нападение, атака, загинали, ранени,
Снимка: REUTERS/Eric Gaillard

Междувременно полицията извършва разследване за предполагаема бомба в района и е помолила обществеността да го избягва, докато сапьорите оперират.

Инцидентът се случва само две седмици след като учителя по френски Самуел Пати бе обезглавен в покрайнините на Париж от радикализиран 18-годишен младеж от чеченски произход. Престъплението е извършено заради това, че Пати е показал карикатури на пророка Мохамед на своите ученици по време на урок по история – нещо, което се разглежда като богохулство в исляма.

 

 

- реклама -