Швеция Малмьо стрелба ранени

Трима души са ранени след стрелба в нощен клуб в Швеция

Трима души са ранени след стрелба в нощен клуб в град шведския град Малмьо призори.

Двама от тях са сериозно пострадали, предадоха местните медии.

По време на стрелбата в клуба е имало между 70 и 100 души.

Районът е отцепен. Полицията започна разследване и разпитва свидетелите.

Мотивите за стрелбата, която бе произведена в ранните часове на неделя в третия по големина град в Швеция – Малмьо, все още не са установени, предава Deutsche Welle.

По данни на националния ежедневник Sydsvenskan, първоначалната информация за инцидента е постъпила в полицията около 5.50 часа (местно време).
Свидетели разказват, че въоръжен мъж е нахлул в сграда и е произвел пет или шест изстрела, крещейки, че отмъщава за своя брат.

След стрелбата в залата е настъпила паника. Трима са получили наранявания, като двама от тях – на 20 г. и 25 г., са в тежко състояние. Пристигналите на място медицински екипи са им оказали първа помощ, след което ранените са транспортирани в болница. Третият пострадал е с леки наранявания.

Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Властите са започнали разследване и извършват обиск с обучени полицейски кучета. Не се уточнява какво събитие се е провеждало в сградата, в която е произведена стрелбата.

На 7 април в шведската столица бе извършено терористично нападение – камион се вряза в група пешеходци в централната част на Стокхолм, след което се блъсна във витрина и се подпали. При инцидента бяха ранени 15 души. Четирима загубиха живота си.

- реклама -