асансьор

Трима души пострадаха при пропадане на асансьор в Благоевград – ОБНОВЕНА

Трима души са откарани в болница, след като са пострадали при пропадане на асансьор. Инцидентът е станал в сграда, в която се намира шивашки цех в Благоевград. В момента на пропадането в съоръжението е имало трима души – двама мъже и една жена.

Причина за инцидента е скъсано въже.

Пострадалата жена по непотвърдена информация е със счупен крак и е настанена в частната болница, а двамата мъже са с фрактури на петата, като единият е освободен за домашно лечение.

Пострадалите са работничка от шивашка фирма, помещаваща се в сградата и двама мъже, които не са служители. „Те са се качили на товарен асансьор за превоз на товари, по-скоро не асансьор, а подемник. Трябвало е с него да се придвижат до горния етаж, но въжето на подемника се къса и падат”, каза Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда” – Благоевград пред Радио „Фокус”.

Въжето се е скъсало на височина между 1 – 2 м.

„След края на огледите ще извършим и проверка на документацията на фирмата, за да видим дали е осъществен някакъв надзор на този подемник. В рамките на 10 дни ще приключи разследването със заключенията от проверките”, допълни тя.

Симитчийска уточни, че част от подемниците по принцип подлежат на проверка от страна на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, а други от специални лицензирани фирми.

- реклама -