баскетбол, БУБА
Снимка: pixabay.com

Трима баскетболисти от БУБА с положителни проби за вируса

Положителни проби за COVID-19 са дадени от трима баскетболисти на БУБА Баскетбол. Става въпрос за играчи от тима до 19 години.

Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов разкри пред btv, че между тях е и един от племенниците му. Това е юношеският национал и един от най-талантливите гардове в страната Константин Тошков.

Борис Бракалов – един от треньорите в БУБА – бе един от първите пациенти на ВМА с установено заболяване. Първите проби на всички останали треньори и играчи, направени на 14 март бяха отрицателни. Новите обаче показват трима заразени. И тримата са по домовете си, в строга карантина, следени и от РЗИ, и от полиция. Засега те са само с висока температура.

Борис Бракалов вече е здрав и от ВМА скоро ще го изпишат под домашна карантина. От РЗИ непрекъснато проверяват всички контактни лица, като има още неизследвани играчи от БУБА.

Залата на Националния стадион „Васил Левски“, където тренира БУБА, е затворена вече цяла седмица. Тя и съблекалните са изцяло почистени и дезинфекцирани.

- реклама -