Трима българи са били задържани на границата с РСМ

Трима български граждани са били задържани за нарушаване на обществения ред и спокойствие на ГКПП „Деве баир“, Република Северна Македония, съобщи министерството на вътрешните работи на страната, цитирано от МИА.

„Около 12:45 часа на ГКПП Деве баир е извършено нарушение на обществения ред и спокойствие от Г.З. (35 г.), А.Х., (50 г.) и Р.Х.(54 г.), български граждани, които първо се държаха вербално нагло и неуместно, използвайки най-унизителни думи, а след това се опитаха да нападнат физически полицейски служители, извършващи служебни действия, при което бяха задържани и се работи за пълно изясняване на случая“, информира говорителят на окръжната дирекция на МВР в Куманово Ивана Младеновска.

На граничния пункт „Деве баир“, между Република България и Северна Македония, от тази сутрин е засилен полицейският контрол заради обявените организирани групи от български граждани за посещение на гроба на революционера Гоце Делчев по повод отбелязването на 151-ата годишнина от неговото рождение, напомня агенцията.

Малко по-рано министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщи, че е отстранена повреда в системата, поради която движението на моторни превозни средства през граничните пунктове беше прекъснато за няколко часа и това породи опашки от чакащи и напрежение на граничния пункт „Гюешево“-„Деве баир“.

- реклама -