Трима арестувани в Радомир дакато разфасовали краден автомобил

Пернишки полицаи разкриха депо за крадени автомобили и авточасти. Арестувани са трима души.

Акцията е проведена на 20 февруари от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от РУ – Радомир.

В имот в радомирското село Долни Раковец са намерени множество части и вещи от автомобили, разглобен „БМВ Х3“ и краден „БМВ Х5“. Назначени са експертизи, които трябва да установят произхода на иззетия автомобилен арсенал.

Вътрешният министър Младен Маринов подчерта, че акцията е голям пробив за полицията. „Това е трудно – да ги хванете в момент, когато се разфасоват коли.“, подчерта Маринов. Той използва поводът да постави въпроса с липсата на регламент, свързан с продажбата на авточасти.

По случая първоначално за срок от 24 часа са задържани 34-годишен радомирец и двама перничани, на 22 и 25 години.

Обвинение за незаконната дейност е повдигнато на 34-годишният, на когото е наложена 72- часова мярка за задържане. Мъжът е криминално проявен, познат със закана за убийство, хулиганство, средна телесна повреда и поправка на идентификационни номера на моторно превозно средство. Осъждан е и е изтърпял пробация. 25-годишният има условна присъда за причиняване на смърт по непредпазливост.

По случая е образувано досъдебно.

- реклама -