Слави Трифонов правителство, ПП, мандат, партия, ИТН

Трифонов: Падане на визите за САЩ и България в Шенген срещу пускане на Северна Македония в ЕС

Да отпадне изискването за визи за българите за САЩ ,а срещу това страната ни ще пусне Северна Македония в ЕС.

Тази теза развива лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост във Фейсбук, където коментира казуса със Скопие и намерението на президента Румен Радев да свика КСНС по темата. Трифонов дори издава и планираната дата за това – 10 януари.

В него той напомня, че България в момента е наложила вето на решение.

„След като американците толкова много искат Северна Македония в Европейския съюз, нека гражданите на България, както гражданите на повечето държави в Европейския съюз, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка.

Тоест ние сме пълноправен член на ЕС и българските граждани, тъй като са европейци, нямат нужда от визи, за да отидат в Америка“, посочва Трифонов.

След това настоява – България веднага да стане член на шенгенското пространство.

„Аман от чакане, чакални и уж сме европейци, ама сме по-малко европейци от истинските европейци. Така че – без визи за Америка и членове на Шенген веднага.

След като САЩ и Европейският съюз искат от нас да бъдем лоялни партньори – добре, но лоялността е в две посоки. Ние ще бъдем лоялни към тях, но нека и те да бъдат лоялни към нас. Така е честно. И така е редно“, аргументира се Трифонов.

Накрая той изтъква, че при тези условия, както и спазване на нашите условия в договора за приятелство, то тогава можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в ЕС.

„Така мисля аз, Станислав Тодоров Трифонов, гражданин на България“, завършва поста си той. .

- реклама -