Трифонов: Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик

Трябва да бъде изчегъртано това, което направи ГЕРБ. Дали утре или след една година, това ще стане, това е естественият път на една европейска държава, заяви пред БНР лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Запитан защо се дистанцира от медийни изяви, Трифонов заяви: Има друг начин на изразяване вече и който не го е забелязал, значи живее в друго време. Сега начинът на изразяване е интернет, свободата е в интернет.

Целият интернет е взривен от случилото се в комисията по ревизия, а националните медии – нищо. След като това е възможно, какво да говоря аз. Свободата на словото не е да си на 112 място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни, заяви още Трифонов.

Когато, тогава. Това е отговорът на Трифонов на въпроса дали ще бъде премиер, ако ИТН спечели изборите.

Аз не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, за да ставам политик. Единственият законен начин да разберат, че не може така и да се защитава интересът на суверена е да се създаде политически проект. Аз вървях по това да има законен път. Аз не съм имал намерение да имам власт. Искам това, което е логично, морално и законно да бъде наложено. Няма да стане по техния начин, заяви още Трифонов и посочи, че заради това, че „Има такъв народ“ се яви на изборите днес ситуацията е малко по-различна.

Трифонов е категоричен, че за да има съвсем свободно отношение в бизнеса, администрация, във взаимоотношенията България-Европа, в медиите – направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртено с всички законови средства.

Според него БСП е най-слабата и беззъба опозиция, която съществува от 30 години.

Моето разбиране е, че България е член на ЕС и това, което е добре за Европейския съюз е добре и за България. Трябва да бъдем лоялни партньори, посочи още лидерът на ИТН.

Относно мажоритарната изборна система, Трифонов е на мнение, че мажоритарният вот не може да стане от днес за утре, трябва да има волята и да има достатъчно време – когато има парламент на спокойствие и политическа воля. Трябва да има възможност и необходимата технология. Мажоритарният вот ще се случи – не може да направиш ремонта на колата си за 5 минути.

Президентските избори ми се струват далеч. При всички положения ще се стремя поведението ми и ни (на „Има такъв народ”) да бъде адекватно и морално, коментира още Трифонов. Според него ляво-дясно в днешно време няма кой знае колко голямо значение, той определи поведението на „Има такъв народ” като „практично” – но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена.

- реклама -