Три области под полицейска блокада заради избягалия затворник Борис Иванов

Продължава издирването на затворника, който избяга вчера от затворническото общежитие в Ловеч. Беглецът е 48-годишният рецидивист Борис Ангелов Иванов

Мъжът излежава 13-годишна присъда за блудства и кражби. От седмица той е бил настанен в общежитие от отворен тип. От два дни работел в Ловеч, където заедно с петима други затворници почиствал халета.

Вчера обаче, малко след началото на работния ден, Иванов изоставя бригадата и бяга.

Беглецът е осъждан няколко пъти за блудства и кражби. Излежал е малко над седем години от последната присъда.

Заради бягството Ловеч и Добрич са под полицейска блокада

Полицаите претърсват територията на две области – Ловеч и Добрич, тъй като затворникът е родом от намиращото се там село Полковник Иваново. Проверяват се всички коли в района. Екипи на полицията има и на входовете и изходите на двата града.

Осъденият за блудство Борис Ангелов Иванов е имал съучастник. Това става ясно от запис на охранителна камера

Вчера мъжът, който излежава присъдата си в общежитие към Ловешкия затвор, се „отклони” от работата си в халета близо до главния път Ловеч – Троян.

Според първоначалната информация след около 2 часа работа той тръгнал да бяга, като останалите затворници на обекта опитали да го спрат. Кадрите обаче показват, че малко след това Иванов и неустановен още мъж пресичат жп линията на 50 метра от работното място.

Двамата се движат към главния път Ловеч – Троян, където вероятно ги е чакал автомобил.

Издирването продължава. В него участва и хеликоптер.

Иванов има трима братя във Варна и оперативната информация на службите, които са ангажирани с издирването му е, че именно при тях ще се опита да се укрие. Затова полицейска блокада има и във Варна. На всички входове и изходи на морската столица са разположени полицейски екипи, които осъществяват пропускателен режим и извършват проверки на автомобилите за лица с рисков профил.
- реклама -