заведения
сн. bTV

Три незаконно работещи заведения са затворени в София

Три незаконно работещи заведения в столицата са били разкрити и затворени от РЗИ и полицията. В тях е имало средно по около 20-30 клиенти.

Проверяващите влязоха минути след 22 часа в панорамния ресторант на столичния хотел „Маринела“. Според действащите в момента противоепидемични мерки ресторантите към хотелите могат да работят до 22 ч. и то само за гости на хотела.

В случая заведението няма общо с хотела, макар да се намира в същата сграда. Районът беше отцепен от полиция, а в ресторанта е имало около 60 клиенти.

Един от тях е арестуван, тъй като е влязъл в пререкание с органите на реда.

„Има заповед на здравния министър, която гласи, че ресторантите в хотелите не могат да работят след 22 часа независимо дали са за гости, приятели на хотела, на заведението или на Република България„, заяви служителка на РЗИ, цитирана от bTV.

Глобен е управителят на ресторанта, както и част от персонала му, които не са носили правилно маските си. На присъстващите са съставени актове. От управата на заведението заявиха, че вътре не е имало тържество, а хората просто спокойно са вечеряли на различни маси.

От столичната РЗИ призовават всички да спазват мерките. Глобите за физически лица са от 300 до 1000 лева.

- реклама -