мъж, присъда, карантина, глоба,, затвор

Три месеца „условно“ и 10 000 лв. глоба за мъж, нарушил задължителната карантина

На 50-годишен мъж от град Сливен е наложено условно наказание от три месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години, и „глоба“ в размер на 10 000 лв.

В.М. е бил привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Сливен затова, че е нарушил задължителната карантина във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса.

В съдебно заседание той е признал вината си за това, че през месец април 2020 г. нарушил предписана му от здравните власти карантина, като без основателна причина е излязъл от дома си (в град Сливен), застрашавайки по този начин здравето и живота на съгражданите си.

В.М. бил поставен под карантина, след като се завърнал от Република Германия. Извършеното престъпление е квалифицирано по чл.355, ал.2, вр.ал.1 от НК.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Общо 45 лица, нарушили мерките против разпространението на COVID-19 в страната, са осъдени по актове на Районна прокуратура – Сливен. Това е показател, че продължава приоритетната работа на прокуратурата по тази категория дела.

- реклама -