Марио Чиполини три години затвор

Три години затвор за световен шампион в колоезденето

Бившият световен шампион в колоезденето Марио Чиполини беше осъден на три години затвор. Причината – побой и заплахи над бившата му съпруга Сабрина Ландучи. Чиполини трябва да плати и глоба в размер на 85 000 евро. Присъдата е постановена от съда в италианския град Лука.

55-годишният Чиполини беше признат за виновен и в тормоз над новия партньор на Ландучи – бившия футболист Силвио Джусти.

„Щастлива съм от присъдата. Беше труден и дълъг път. По време на делото също беше много трудно – думите на защитата ме нараниха жестоко. Най-много ме нарани имиджа на неадекватна майка, който опитаха да ми олепят. Но си струваше“, заяви Ландучи пред „Скай Италия“.

Сабрина Ландучи подаде оплакване срещу Чиполини през 2017 г. Тогава тя го обвини, че е нападнал на работното ѝ място, като я е ритал, бил ѝ е шамари и е заплашвал, че ще я убие. Делото обаче се забави, тъй като бившият колоездач беше в доста разклатено здраве. Той все още не е обявил дали ще обжалва присъдата от три години затвор.

През 90-те години Чиполини беше един от най-колоритните колоездачи. Известен и с прякора „Цар лъв“ той има общо 161 професионални победи. От тях 12 са в Тур дьо Франс и 42 в Джиро д’Италия. през 2002 г. той стана и световен шампион. През същата година Чиполини триумфира и в монумента Милано – Сан Ремо.

- реклама -