Иван Гешев прокурорска колегия заместници

Три дами ще са заместници на главния прокурор Иван Гешев

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно назначи двама заместници на главния прокурор Иван Гешев.

Първото назначение е на Красимира Филипова. Досега тя работеше като редови прокурор във Върховната касационна прокуратура. Била е зам.-министър на правосъдието по времето на Екатерина Захариева.

Заместник на Гешев при Върховната административна прокуратура ще е Десислава Пиронева. Тя е едно от трите български предложения за европейски прокурор. Преди назначението на Пиронева кадровиците освободиха досегашния зам.-главен прокурор при ВАП Ася Петрова.

Третият заместник на Гешев ще е настоящият член на ВСС Пламена Апостолова. Тя днес подаде оставка, но по същество ще бъде разгледана утре от пленума на ВСС. Той ще трябва да я освободи, преди ВСС да я назначи за зам.-главен прокурор.

Екипност, добра комуникация, да няма напрежение, да си имаме взаимно доверие.

Това са изискванията към моя екип. Също така да споделят определени цели и задачи, които съм очертал пред прокуратурата на Република България. Наясно са с тях и са ги приели.

Това каза в изявление главният прокурор Иван Гешев.

„Ще надграждаме съществуващите положителни тенденции“, коментира Иван Гешев. „Да се осъществява контрол над контролните органи. Да бъдат накарани безбройните контролни органи в държавата, които не си вършат работата, да почнат да си я вършат. Можем да направим много в тази насока“, подчерта главният прокурор.

„Не трябва да превръщаме България в депо за отпадъците на други държави. Има безброй контролни органи, свързани с МОСВ. Те би трябвало да контролират много неща. Прокуратурата не може да реши всички проблеми в държавата, като има нефункциониращи контролни органи“, добави той.

- реклама -