коронавирус
сн. БГНЕС

Трети пациент почина днес от коронавирус у нас – ОБНОВЕНА

Трети пациент почина днес от COVID-19 у нас, стана ясно по време на пресконференцията на оперативния щаб. Става въпрос за мъж от Кюстендил нa 62 години. Той си е отишъл малко преди 18 часа.

Постъпил е в болница със сърдечно съдови проблеми и високо кръвно. 12 дни преди това се е самолекувал в домашни условия. Когато започнал да се влошава е потърсил лекарска помощ и е приет в белодробното отделение на кюстендилската болница. Първоначално състоянието му е било овладяно, но след това бил покосен от нова бактериална инфекция.

Всички 15 пациенти, които са имали контакт с починалия са под наблюдение и карантина. Мъжът е живеел с майка си и не е пътувал в чужбина.

Така общия брой на починалите от коронавирус у нас е шест.

Тази нощ е издъхнал 68-годишен пациент в „Пирогов„, който е бил в тежко състояние. Малко преди 11 часа от Благоевград дойде информацията и за мъж от Банско, който също е починал. Той е бил докаран в лечебното заведение преди два дни с тежка симптоматика. Има енда положителна и една отрицателна проба за COVID-19, както и множество заболявания, но за сега се брои като жертва на коронавируса.

18 нови случая на коронавирус са регистрирани през деня. Така общия брой на заразените у нас става 331.

 

- реклама -