Габрово

Трети ден на протести в Габрово (СНИМКИ)

Трети ден на протести в Габрово. Протестиращите настояват ромите, които са приходящи в Габрово, веднага да напуснат града.

И днес в Габрово има засилено полицейско присъствие. По-рано вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на града Таня Христова отново призоваха към спокойствие.

След снощното недоволство в града, което прерасна в насилие, Дончев беше категоричен, че решаването на проблемите в града няма да е достатъчно само с успокояване на напрежението.

Кметът Таня Христова обяви, че има хора с наложени глоби, достигнали до 10 000 лева, които и до този момент не са събрани.

Броят на протестиращите днес е по-малък, отколкото вчера. В шествието участват около 500 души. Една от причините е лошото време, тъй като в града вали силен дъжд.

За момента ситуацията е спокойна. Жандармерия и полиция следят за спазването на реда, след вчерашната нощ на напрежение и сблъсъци, при която имаше арестувани и ранен полицай.

 

Днес следобед директорът на полицията в Габрово подаде оставка, след като премиерът Бойко Борисов я поиска заради напрежението в града в последните дни. Оставката беше поискана и от вътрешния министър Младен Маринов, който прекрати посещението си в централата на Интерпол в Лион и спешно ще посети Габрово.

- реклама -