Трети бус с мигранти е задържала полицията в неделя

Трети бус с мигранти на АМ „Тракия” е задържала полицията в неделя, съобщи NOVA. В него са пътували 45 нелегални мигранти. Двама души са били задържани и разпитани. Превозното средство е установено минути преди катастрофата на друг бус край Чирпан. В него бяха превозвани 46 чужденци, като един от тях е загинал

при удара с мантинелата. Шофьорът избяга.

По-късно полицията откри празен бус край Перник, за който се смята, че е тръгнал заедно с другите два. Те били предвождани от пилотна кола, чийто шофьор беше задържан край Велинград. Мъжът отрича да има общо със случая. Предстои да бъде установено каква е връзката между трите случая.

В неделя откриха и втория бус

с нелегални мигранти, съобщи NOVA. Той е изоставен край Перник. Превозното средство е намерено празно, а пътниците от него се издирват. Изоставеният бус и катастрофиралият тази сутрин са се движили по магистралата. С тях е имало и пилотна кола, в която се е возел организаторът, който беше арестуван до Велинград.

Припомняме, че бус, превозващ 46 мигранти,

катастрофира на магистрала „Тракия” край Чирпан. Причината за инцидента е гръмнала гума, след което водачът, избягал от мястото, е изгубил управление и бусът се е ударил няколко пъти в мантинелата. При катастрофата почина един човек, а други 32-ма бяха ранени.

След катастрофата, откритият край Перник бус и пилотната кола са продължили. Има задържан във връзка със случая от по-рано в неделя, при който бус, превозващ мигранти, катастрофа на автомагистрала „Тракия“ в района на Чирпан, съобщиха от МВР.

При инцидента загина нелегален мигрант

от Афганистан, пострадали са около 32-ма души, които са откарани в лечебни заведения в Стара Загора и Чирпан. Към този момент няма пациенти с опасност за живота, каза пред журналисти здравният министър Асен Меджидиев. Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов заяви, че шофьорът на превозното средство е избягал.

Предполага се, че той е пакистански гражданин.

Причината за инцидента е гръмнала задна лява гума, след което водачът е изгубил управление и бусът се е ударил няколко пъти в мантинелата.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено