сн. БГНЕС

Трескава подготовка в МОЛ-овете за отваряне – ето правилата

Утре МОЛ-овете могат да отворят врати. Ден по-рано тече трескава подготовка, за да могат търговските центрове да отговарят на изискванията на здравните власти.

Дезинфекцират се общите части, магазините, входните врати.

Според новите изисквания клиентите на МОЛ-овете ще трябва да влизат и излизат от различни места. За целта вече е създадена специална организация – разлепени са стикери за вход/изход. Ще се регулира броят на посетителите, за да не се получава струпване. Всеки магазин ще следи за дистанция между клиентите, броят на клиентите ще зависи от площта на магазините.

В асансьорите могат да се качват едновременно до 4 души.

На ескалаторите също трябва да се спазва дистанция от метър и половина. Това означава максимум по 7 човека едновременно.

сн. БГНЕС

Остава забраната на територията на търговските комплекси да работят увеселителните и игрални зали и баровете. Заведения за хранене ще продават храна за вкъщи или ако имат места за сядане на открито.

Носенето на маски з търговските центрове е задължително.

Режимът за отварянето на моловете беше обсъден по време на среща между премиера, здравния министър, оперативния щаб и представители на Българската ритейл асоциация.

Със същата заповед на здравния министър Кирил Ананиев от утре се разрешава и използването на фитнес залите.

- реклама -