Маркус Анфанг, Вердер Бремен
Снимка: twitter.com/werderbremen

Треньорът на Вердер заплашен с отнемане на лиценза

Треньорът Маркус Анфанг е заплашен и от отнемане на професионалния лиценз. Това съобщиха медиите в Германия. Анфанг беше уволнен от Вердер в събота, ден след началото на разследването срещу него.

Анфанг вече е разследван от прокуратурата в Бремен заради фалшив сертификат за ваксинация. Присъдата за това може да достигне до една година затвор. Сега обаче разследване срещу него е започнала и федерацията. „Контролният комитет разследва случая с Маркус Анфанг. От наша гледна точка въпросът е дали е нарушил хигиенната концепция на федерацията“, каза говорител на ГФФ. Решението по случая ще бъде взето през декември. След това могат да бъдат повдигнати и други криминални обвинения.

Възможните наказания са глоба, наказание за определен период и дори отнемане на лиценза. Анфанг завърши треньорската академия в Кьолн през март 2013-а. Засега треньорът твърди, че е невинен.

Прокуратурата обаче доказа, че той няма как да е бил в Кьолн на датата, на която твърди, че е ваксиниран. Освен това ваксина с партидата, която е вписана в сертификата му, не е използвана.

- реклама -