Божинов

Треньорът на Партизан: Божинов остава наш футболист. Засега

Старши треньорът на сръбския гранд Партизан Марко Николич обяви, че Валери Божинов продължава да е част от клуба. Специалистът обаче уточни, че сега е точният момент футболистът да напусне „черно-белите”.

Изказването на Николич дойде, след като вчера българският нападател публикува снимка на двамата в профила си в Инстаграм, под която написа: „Благодаря ти за всичко, треньоре…”.

Снимка: Инстаграм
Снимка: Инстаграм

Снимката предизвика много коментари сред феновете на отбора и повечето от тях приеха посланието като сигурен знак за напускането на нападателя. Според сръбските медии преди заминаването на тима за лагера в Словения, Божинов е споделил пред своите съотборници, че ще бъда най-добре да намери нова среда.

„Не видях, публикуваното от него в Инстаграм, но чух за това от ваши колеги… Всеки може да мисли каквото си иска, но Божинов беше съществена част от всичко положително, което се случи с тима през изминалата есен”, каза треньорът пред журналисти.

Все пак Николич разкри, че българинът е свободен да си тръгне по всяко време.

„Това е последният момент, в който той може да бъде продаден, тъй като договорът му изтича през лятото. Така че от евентуална сделка може да спечели и той, и клубът. Освен това в момента конкуренцията в атаката ни е много голяма и всички заедно се съгласихме, че това е най-удачният момент за неговото напускане. Все пак Божинов продължава да е сред нас и аз продължавам да го смятам за част от отбора. Това е единственият начин, по който виждам нещата към момента”, допълни наставникът на „гробарите”.

Според информациите интерес към нападателя проявяват отбори от Русия, Азербайджан и Китай.

- реклама -