Андре Вилаш-Боаш, треньорът на Марсилия
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Треньорът на Марсилия напусна заради нежелан футболист

Треньорът на Олимпик Марсилия Андре Вилаш-Боаш обяви, че е подал оставка. Причината е доста необичайна – нежелан входящ трансфер. Вчера португалският специалист заяви, че ще си тръгне от Марсилия, ако клубът привлече халфа на Селтик Оливие Нчам, което в крайна сметка се случи. Днес треньорът изпълни заканата си и подаде оставка.

„Входирах оставката си и обясних, че не съм съгласен със спортната политика на клуба. Не искам нищо от Олимпик Марсилия. Не искам никакви пари“, заяви Вилаш-Боаш на пресконференция. „Ръководството все още не ми е отговорило. Случилото се миналата седмица няма нищо общо с решението ми“, допълни той. Португалецът визира инцидента в събота. Тогава фенове на тима нахлуха в тренировъчната база, за да протестират срещу президента Жак-Анри Ейро.

„Изчаквам отговора им. Той може да е отрицателен и тогава ще продължим да работим заедно. Не искам никакви пари, просто искам да си тръгна. Приключихме трансферния прозорец с нов играч, за когото аз бях казал не“, каза още Вилаш-Боаш. Любопитно е, че още по-рано през сезона той обяви, че няма да поднови договора си с Олимпик Марсилия. Контрактът му изтича през лятото.

Няколко часа по-късно от клуба обявиха, че са уволнили португалеца. „С действията си Андре Вилаш-Боаш нанесе вреди на клуба и на всички, които работят в него“, гласи съобщението за уволнението.

Олимпик Марсилия започна силно сезона в Лига 1. В последните осем мача обаче тимът има само една победа. Така се отдалечи на 16 точки от лидера Лил.

- реклама -