Треньорът на Лил Кристоф Галтие
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Треньорът на Лил си тръгна два дни след титлата

Треньорът на Лил Кристоф Галтие обяви, че ще напусне само два дни, след като тимът спечели титлата в Лига 1. Лил сложи край на доминацията на ПСЖ във вътрешния шампионат и стана шампион след пауза от 10 години. Независимо от успеха Галтие е решил да се оттегли след четири години начело. Той пое клуба след Марсело Биелса през 2017-а, като песовете бяха заплашени от изпадане.

„Информирах президента Оливие Летан тази сутрин, че ще напусна Лил. Или че спирам с Лил, не знам точно какъв термин да използвам. Просто смятам, че времето ми тук приключи. Четиригодишен цикъл е достатъчно дълъг за един треньор. След като прекарах четири години тук, чувствам, че е време да напусна този красив клуб, този величествен клуб“, заяви той за „Екип“.

„Решението ми не е свързано с финалното класиране на отбора. Ако бяхме завършили на четвърто или седмо място щях да взема същото решение. Напускам, защото реших, че след четири години е настъпил моментът за това. Прекарах осем години и половина в Сент Етиен, включително седем и половина като треньор на тима и беше хубаво. Напускам Лил след невероятен резултат, нуждая се от нещо различно. Не искам да навлизам в рутина, в нещо класическо, както изпитах в един момент в Сент Етиен“, добави 54-годишният специалист.

Треньорът на Лил е свързван с вакантния пост в Наполи. Вчера Дженаро Гатузо обяви, че ще поеме Фиорентина. Към Галтие има интерес и от два френски клуба – Лион и Ница. „Сред клубовете, които вече ме потърсиха, има три, които повдигнаха интереса ми. Лион, Ница и Наполи? Да, това са въпросните три клуба. Ще подпиша ли с един от тези три клуба? Футболът е много специален, никога не знаеш“, завърши Галтие.

- реклама -