Анте Чачич

Треньорът на Хърватия: Трябва да забравим тази победа

Треньорът на хърватския национален отбор по футбол Анте Чачич остана доволен от старта на европейското първенство. В първия си мач във Франция тимът му се наложи над Турция с 1:0 и си осигури ценни 3 точки.

„Подготвени сме добре за турнира и мога да кажа, че играчите са уверени в себе си. Те контролираха мача през всичките 90 минути. Желанието на футболистите бе да вкарат още един гол“, коментира Чачич след срещата.

Той обаче отправи и предупреждение към играчите си.

„Сега ще трябва да забравим бързо победата и да се концентрираме върху следващия мач. Желанието ни е да постигнем положителен резултат във всеки мач. Ще даваме всичко от себе си и ще се опитаме да коригираме грешките, направени в последния мач“, каза наставникът на „шахматистите”.

Колегата му начело на Турция Фатих Терим призна превъзходството на Хърватия в днешния мач.

„За наше съжаление не започнахме добре турнира. Представихме се добре през първото полувреме, като имахме добри възможности за гол. След почивката обаче понижихме скоростта. Хърватите играха много добре и могат да стигнат напред. Остават ни мачове срещу Испания и Чехия и ще направим всичко възможно, за да се класираме за следващата фаза“, заяви Терим.

- реклама -