Шок: Треньорът на европейския шампион Реал Мадрид Зинедин Зидан напусна

Треньорът на европейския шампион Реал (Мадрид) Зинедин Зидан напуска клуба.

Това стана ясно от извънредна пресконференция на французина.

Зидан влезе в залата заедно с президента на Белия балет Флорентино Перес.

„Нуждая се от промяна, ново място на работа, вероятно. Обичам клуба, обичам президента. Винаги ще им бъда признателен. Днес за мен е необходима промяна, така че взех решение да не продължа. Това е финалното ми решение. Вчера взех това решение“, заяви Зидан.

„Вчера Зидан ми каза, че напуска и е убеден. Изненадан бях. Искам да му благодаря, затова което допринесе за Реал. Не искам това да бъде сбогуване. Но щом се нуждае от почивка, нека да я получи“, добави от своя страна Флорентино Перес.

„Може би наистина ще се видим отново в Реал, защото клубът ми е дал всичко. Ще бъда наоколо. Решението може би за някои няма смисъл, но за мен има голям смисъл. Това е важно и за мен и за играчите. След три години – трябваше да го направя. Бих разбрал всяка една реакция, тази на феновете, на футболистите. Те всичи уважават, каквото съм направил. Имам близки връзки с феновете. Искам да им благодаря за любовта им“, добави Зидан.

И Кристиано Роналдо не е сигурен в бъдещето си

Това е втората шокираща новина за Кралския клуб след изявлението на Кристиано Роналдо, че не е сигурен в бъдещето си в клуба. Изказването на португалеца дойде веднага след спечеления финал в Шампионската лига срещу Ливърпул.

Гути временно начело

Според испанските медии бившият полузащитник на белите Хосе Мария Гутиерес – Гути ще поеме временно тима.

- реклама -