Костов Ботев

Треньoрът на Ботев: Ще гоним място в шестицата

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Костов заяви, че целта пред отбора му за предстоящия сезон е влизане в шестицата. Наставникът призна, че е доволен от направената през лятото селекция и поема цялата отговорност за нея. „Бяхме доста активни в трансферния период. Разделихме се с много футболисти и подменихме изцяло отбора. Без да излизаме от рамките на бюджета попълнихме състава с качествени състезатели. Поемам цялата отговорност за селекцията. Аз избирах играчите и благодаря на ръководството, че ми даде такъв картбланш в избора на нови футболисти. Времето ще покаже дали съм сгрешил някъде в подбора“, заяви Костов.

Треньорът изрази задоволство от отношението на играчите към тренировъчния процес и стремежа им да се адаптират по-бързо към новия си отбор и налагания стил на игра. „Няма как за толкова кратко време да сглобим напълно нов тим. Все още някои от играчите не са се адаптирали към стила, който налагаме и изискванията, които имаме към тях. Това обаче е напълно нормално, тъй като се намираме в много ранен етап на общата ни работа. Важното е, че се вижда стремежът на абсолютно всички да изпълняват указанията, които им се поставят и се забелязва прогрес в детайлите, върху които работим“, каза 53-годишният наставник.

Специалистът коментира и програмата в първенството, като заяви, че тежките сблъсъци, с които Ботев ще влезе в шампионата ще бъдат мерило за свършената работа в подготовката. „Намирам програмата за нормална, защото така или иначе ще се срещнем с всички противници. Все пак може би е добре, че започваме със силни съперници, защото това ще ни позволи да си сверим часовниците още в началото. Надявам се, че трудът, който полагат играчите ще бъде възнаграден. В отбора цари добра атмосфера, футболистите са концентрирани и влагат всичко от себе си в подготовката за новия сезон“, коментира Костов.

- реклама -