Хайко Херлих, Аугсбург
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Треньорът на Аугсбург пропуска дебюта си заради паста за зъби

Треньорът на Аугсбург Хайко Херлих няма да води тима си в първия мач от подновяването на сезона в Бундеслигата този уикенд. Причината, колкото е нелепо да звучи, е паста за зъби.

Заради пастата обаче той е нарушил принудителната карантината. Според препоръките на здравните власти в Германия и ръководството на местната футболна лига, всички отбори трябва да се самоизолират в хотел преди даден мач. Херлих обаче е излязъл от хотела, за да отиде до магазин. „Нямах паста за зъби и отидох до супермаркета. Направих грешка и излязох от хотела. Въпреки че спазих всички хигиенни мерки не мога да върна назад случилото се. Провалих се в ролята си на модел за поведение на моя отбори и на феновете. Заради тази грешка няма да водя тренировката в петък и няма да водя тима в събота“, заяви Херлих.

Треньорът на Аугсбург ще трябва да даде два поредни негативни теста за коронавирус, преди да може отново да се присъедини към отбора си.

Любопитно е, че Херлих бе назначен на поста на 10 март – броени дни преди преустановяването на Бундеслигата. Двубоят с Волфсбург трябваше да бъде дебют за него начело на Аугсбург.

- реклама -