Трейс Груп

„Трейс Груп“ отхвърлят обвиненията на Нинова, изречени от парламентарната трибуна

„Трейс Груп Холд“ АД е публична компания – всички наши договори за възлагане и изпълнение на строителни обекти, както и финансовата информация са обществено достъпни. В защита на нашите акционери, които са български и чуждестранни физически и юридически лица, ние сме длъжни по Закон да предоставяме пълна, навременна и вярна информация. Това заявяват в декларация от „Трейс Груп Холд“ АД във връзка с днешното изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от компанията.

В политическото си слово председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание обвини правителството, че е дало над 1,3 млрд. лева на 5 фирми за строителство на магистрали. По думите й парите са раздадени „извън закона без обществени поръчки“.

Тя посочи фирмите „Хидрострой“, „Трейс Груп“, „Пътстрой 92“, „Главболгарстрой“, „ПСТ Груп“

„Вярно ли е, че вече има преведени аванси на тези фирми?“, запита лидера на левицата.

„Трейс Груп Холд“ АД е компания, която извършва дейности в сферата на строителството, ние сме изпълнители. Какви са процедурите за реализирането на обектите, за които се изразходва публичен ресурс, какви са правилата – решават политиците. Ние, като строители, искаме да има ясни правила, прозрачни процедури и практики, които гарантират изпълнението на обектите, качествено и в срок“, съобщават още от компанията.

Относно конкретното питане на Нинова, отправено от трибуната на Народното събрание, за да няма „замитане под килима“, което винаги ражда лавина от недоразумения и тежки имиджови щети, информираме, че „Трейс Груп Холд“ АД няма действащи договори с държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД. „Трейс Груп Холд“ АД не е подизпълнител на „Автомагистрали“ ЕАД.

Eто какво обясняват още от „Трейс Груп“:

За обявените обществени поръчки за изграждане и рехабилитация на пътна инфраструктура през 2017 г. от АПИ, Холдингът участва в 21 тръжни процедури, отстранени сме на 10 позиции. Единственият обект, който ни е възложен, е „Изграждане на обходен път на град Ахелой, част от първокласен път I-9 Слънчев бряг – Бургас“, на стойност 23 млн. и 200 хил. лв. Обектът стана част от Републиканската пътна мрежа през м. юни 2018 г., завършихме го 4 месеца преди срока по договор, и още не е изплатен.

През 2018 г. на обявените от АПИ обществени поръчки за Калотина – Софийски околовръстен път на стойност 141 млн. лв. и Калотина – Храбърско на стойност 117 млн. лв. сме отстранени.

От нас се изисква огромна отговорност към достоверността на информацията – както Ви е известно, при публичните компании има висока степен на контрол и регулация, гарантиращи прозрачност. В заключение, в интерес на нашите акционери, на нашите служители и на обществеността, Ви информираме, че през 2018 г. предприехме законови действия срещу лица, физически и юридически, които си позволиха пряко или косвено да уронят доброто име, престижа и търговската репутация на компанията чрез разпространяване и внушаване на неверни и заблуждаващи твърдения. Ние сме длъжни да защитим репутацията и интересите си, завършват още от „Трейс Груп Холд“ АД.

- реклама -