Майк Траут

Майк Траут става най-високоплатеният спортист в света

Бейзболистът Майк Траут ще стане най-високоплатеният спортист в света. За това съобщи ESPN. Според информациите Траут и Лос Анджелис Ейнджълс са много близо до подписване на нов договор. Той ще бъде на стойност $430 млн. и ще е за срок от 12 години. Това означава, че най-великият бейзболист в това поколение ще остане в Ейнджълс до края на кариерата си.

Атлетът има две награди за MVP на годината ((2014, 2016) ) и четири пъти е втори в същата класация. За 1065 мача той има 240 хоум ръна, а останалите му статистики са по-добри от всички останали в играта. Той дебютира на 19 години през 2011-а. Още през следващия сезон печели наградата за Новобранец на годината.

27-годишният сентър фийлдър имаше договор с франчайза от Лос Анджелис до 2020-а година. И ставаше свободен агент, което щеше да доведе до колосално наддаване. Според слуховете Брус Харпър дори вече е бил говорил с него да подпише с Филаделфия Филис. А подобна оферта е още по-притегателна, защото Траут е роден само на 80 километра от там.

Траут изпреварва Брус Харпър и Канело Алварес

По-рано през годината Харпър подписа с Филаделфия за $330 млн. в следващите 12 години. Зак Грайнке пък има сделка за $34.4 млн. на сезон с Аризона Даймъндс. Годишно обаче Траут ще получава по $36 млн. Той ще получи и $65 млн. повече от боксьора Канело Алварес, който подписа с DAZN.

 

- реклама -