Бъргария ер проверка полети, закъснения

Транспортното министерство проверява България ер

Проверката ще приключи до края на следващата седмица

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в началото на тази седмица ГД „Гражданска въздухоплавателна администрации“ (ГД ГВА) започна цялостна проверка на дейността на авиокомпания България ер.

Повод за инспекцията са множеството случаи на закъснели полети на авиокомпанията през последните дни, като до този момент в ГД ГВА са постъпили над 100 жалби, съобщиха от транспортното ведомство.

Инспекторите на ГВА извършват и насрещни проверки за събиране на допълнителна информация и доказателства за навременното и точно предоставяне на информация за закъсненията, както и дали са спазени всички нормативни изисквания и регламенти на ЕС, свързани с правата на пътниците при такива ситуации.

Очаква се проверката да приключи до края на следващата седмица, като при констатирани нарушения ще бъдат наложени санкции на авиокомпанията.

Тази нощ летище София бе блокирано от пътници заради закъсняващи полети на авиокомпания България Ер. Самолет за Италия, който трябваше да излети в 7.00 ч. закъсняваше и се очакваше да излети около 11.00 ч. По-късно ок авиокомпанията съобщих, че закъснението се налагало поради лоши метеорологични условия в Италия.

Пътници се оплакват от миналата седмица за забавени полети на България Ер.

- реклама -