Транспортният министър пътувал в несъществуващ влак

Транспортният министър Николай Събев е пътувал в несъществуващ влак. Това разкри bTV в свой репортаж. Поводът за репортажа е интервю на Мария Цънцарова за нейната рубрика „Защо, господин министър“ със Събев. В интервюто министърът заяви, че е пътувал с влак до Етрополе, т.е. по маршрут, който не съществува. От телевизията открили това след „преглед на интервюто на Събев“.

Какво се е оказало при проверката?

Етрополе е след Правец на 80 километра от София. Според сайта на БДЖ там жп гара няма. Етрополе е в планината и местните го предпочитат заради спокойствието и чистия въздух.

На картата с маршрутите на БДЖ се вижда, че влакова линия до червената точка Етрополе няма, но въпреки това влак от София до Етрополе има, защото лично министърът на транспорта е пътувал с него.

Местните пък казват, че откакто се помнят влак в Етрополе не е имало.

Справка в БДЖ показа, че министърът наистина е пътувал с влак, но не от София до Етрополе, а от София до Елин Пелин. След интервюто по bTV местните го чакат наистина да отиде и в Етрополе, защото имат задачи за него, като да направи пътя Етрополе-Златица.

Етрополе-Златица е връзката между Северна и Южна България, но Златишкият проход е затворен от десетилетия, защото е покрит не с асфалт, а с чакъл. Местните искат от министъра път, нищо, че той им прокара влак, макар и с интервю.

Източник: Стандарт

- реклама -