Снимка: БГНЕС

Транспортират 2-годишното дете от катастрофата на АМ „Тракия“ в Пирогов

2-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“, се транспортира за продължаващо лечение към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов” в София. Това съобщиха от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора.

По-рано от болницата съобщиха, че детето е поставено на изкуствена вентилация, има политравма, най-тежко е засегната областта на черепната основа.

В резултат на удара в областта на главата и посладващата травма е затруднена и нормалната функция на мозъчните структури, което води до развитието и на мозъчен оток. Това предизвика настъпването на отклонения от нормалното функциониране на дихателната и сърдечната система на детето. Има и увреждания в областта на гръдния кош, които са стабилизирани в момента.

Адската катастрофа беше предизвикана в неделя от ТИР, който разкъса мантинелата и навлезе в платното за насрещно движение.

катастрофа Тракия камион загинали ранени

На място починаха водачът на ТИР-а, както и жена на 40 години, момиче на 17 години, мъж на 44 години и друг мъж с неустановена към момента самоличност.

Освен 2-годишното дете, бяха ранени и други петима души на възраст между 17 и 49 години. Те са освободени за домашно лечение.

- реклама -