Майкъл Флин

Тръмп знаел от седмици за контактите на Майкъл Флин с Русия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е знаел от седмици, че съветникът му по националната сигурност Майкъл Флин е въвел в заблуждение Белия дом за контактите си с Русия. Въпреки това Тръмп не го е накарал незабавно да подаде оставка. Това съобщи вчера говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Ройтерс и БТА.

Няма нарушение на закона

Спайсър посочи, че Тръмп е бил информиран в края на януари, че Флин не е казал на вицепрезидента Майк Пенс цялата истина за разговора си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, състоял се преди встъпването в длъжност на президента. Пенс разбрал за „непълната информация“, която получил от Флин, от съобщения в медиите, появили се в края на миналата седмица, добави говорителят на Белия дом.

Флин напусна поста си в понеделник, след като Тръмп поиска оставката му. Президентът на САЩ се надява да си избере нов съветник по националната сигурност до края на седмицата.

По думите на Спайсър Флин подал оставка, след като Тръмп изгубил доверие в него. Юридическият консултант на Белия дом разгледа случая и заключи, че не става дума за закононарушение, а по-скоро за въпрос на (загубено) доверие, отбеляза говорителят на Белия дом.

- реклама -