ядрения арсенал имиграцията Тръмп Ислямска държава атаки

„Форбс“: Тръмп загуби 600 млн. долара, но пак остава милиардер

Състоянието на президента на САЩ – милиардера Доналд Тръмп, е намаляло през миналата година с 600 млн. и вече е 3,1 млрд. долара. Това съобщи сп. „Форбс”, което публикува списъка на 400-те най-богати американци.

Тази година Тръмп е на 248-мо място, а през 2016 е бил 156-ти. Главна причина за намаляване на състоянието на Тръмп е намаляването на стойността на недвижимата му собственост в Ню Йорк с 400 млн. долара.

„Форбс” посочва, че Тръмп е имал големи разходи по време на кандидат-президентската кампания (66 млн.), а 25 млн. е трябвало да плати за уреждане на съдебен иск по дело за измама срещу негова организация, която преди се казваше Trump University.

Най-богатият американец за 24-та година е Бил Гейтс, един от основателите на софтуерната компания Microsoft. Състоянието му е 89 млрд. долара

Втори е шефът на корпорацията за интернет търговия Amazon Джеф Безос, които има 81,5 млрд. Трети е инвеститорът Уорън Бъфет, ръководител на холдинга Berkshire Hathaway („Бъркшир Хатауей”) със 78 милиарда долара.

Уорън Бъфет

На четвърто място се подрежда основателят на социалната мрежа „Фейсбук” Марк Зукърбърг (71 млрд. долара), пети е Лари Елисън – основател на компанията Oracle (”Оракъл”), втора в света по производство на компютърни програми (59 млрд. долара).

Марк Зукърбърг Facebook Германия обвинения междунационални вражди

На 6-то и 7-мо място са братята Чарлз и Дейвид Кох, които са генерален директор и изпълнителен вицепрезидент на семейната компания Koch Industries (по 48,5 млрд. долара).

Следват Чарлз Блумбърг – основател на едноименната агенция за бизнес новини и бивш кмет на Ню Йорк (46,8 млрд. долара). Първата десетка приключва с основателя на интернет търсачката Google Лари Пейдж, генерален директор на компанията Alphabet (44,6 млрд. долара) и Сергей Брин – президент на Alphabet (43,4 млрд. долара).

- реклама -