Клинтън, Тръмп, проучване ФБР разследване

Тръмп забрани на щаба си да коментира здравето на Клинтън, пожела й бързо да се оправи

Кандидат-президентът на Републиканците Доналд Тръмп забрани на щаба си негативните коментари за здравето на Хилъри Клинтън, съобщи CNN.

В първия си коментар за съперничката си след съобщенията за влошеното й здравословно състояние, Тръмп заяви: „Надявам се тя да се оправи скоро!“, допълва телевизията.

Клинтън напусна внезапно церемонията в Ню Йорк по повод 15-годишнината от 11 септември, след като се почувства зле. В последствие личният й лекар съобщи, че Клинтън е болна от пневмония.

В същото време кандидат-президентът на Републиканската партия обяви пред Fox News, че си е направил пълни изследвания и много скоро ще огласи публично данните от тях.

70-годишният милиардер разкри, че се чувства великолепно.

Изненадващата тактичност на Тръмп

Досега самият Тръмп отказваше да коментира ситуацията дори в социалните врежи. Това стана въпреки че неведнъж в последните месеци се изказваше критично за физическото състояние на съперничката си и изразяваше съмненията за нейната „издръжливост“.

Доналд Тръмп се отказа от предизборната риторика заради годишнината от 11 септември. Нетипичното за него мълчание обаче накара журналистите да се съсредоточат върху заболяването на Клинтън, коментира телевизията.

- реклама -