Тръмп влезе в болница

Заразеният с коронавирус американски президент Доналд Тръмп пристига във военната болница „Уолтър Рийд” в щата Мериленд.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп остава в добро настроение, има леки симптоми, работи цял ден. Като предпазна мярка и по препоръка на лекаря му и медицинските експерти президентът ще работи през следващите няколко дни от президентските офиси в центъра „Уолтър Рийд“, съобщи прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани, предава БТА.

От кадрите, показани по телевизията, се вижда как 74-годишинят Тръмп излиза от резиденцията, облечен в костюм, няколко пъти маха с ръка за поздрав към журналистите, вдига палеца като израз, че е окей и се отправя към чакащия го вертолет.Той носеше маска.

Тръмп също сам излезе от вертолета при кацането пред болницата. Преди това той разпространи видео, преди да влезе в болницата: „Мисля, че всичко ще е наред при мен, но трябва да се убедим, че всичко ще е наред”, каза президентът, кой имаше вид като на човек, който е леко неразположен.

По-рано бе съобщено, че като предохранителна мярка президентът ще прекара няколко дни в болницата и оттам ще работи. Президентският лекар Шон Конли съобщи, че държавният глава е лекуван със серум от антитела, произведен от американска компания, предаде ТАСС.

Междувременно предизборният ща на Тръмп обяви, че планираните предизборни мероприятие с негово участие или се отменят, или ще протекат във виртуален формат. Под въпрос е графикът за следващата седмица.

Заради заразяването на Тръмп съперникът му Байдън временно спира критиките срещу него

Кандидат президентът Джо Бадйън временно ще се въздържи от разпространението на видеа с критика към съперника му Доналд Тръп, съобщи източник от предизборния му щаб, цитиран от агенциите.

Байдън взел това решение заради заразяването на Тръмп и жена му Мелания с коронавирус. Докато трае лечението на Тръмп, няма да има видео на Байдън с критики към Тръмп.

Бившият вицепрезидент на САЩ разкри в петък, че той и съпругата му Джил два пъти са дали тест за коронавирус. И при двамата резултатите са били отрицателни

- реклама -