Тръмп в телефонен маратон- говори с Оланд и Меркел

Франсоа Оланд призова Доналд Тръмп да уважава принципа на прием на бежанци

По време на телефонния разговор помежду им в събота френският президент Франсоа Оланд предупреди новия си американски колега Доналд Тръмп относно заемането на протекционистка позиция и го призова да уважава принципа за прием на бежанци, съобщава агенция AFP.
Оланд подчерта „икономическите и политически последствия от протекционистки подход“, гласи част от изявлението от страна на Елисейския дворец в Париж.

Тръмп и Ангела Меркел са изразили съгласие относно „фундаменталното значение“ на НАТО

Американският президент Доналд Тръмп и германският канцлер Ангела Меркел са постигнали съгласие по време на телефонния разговор помежду им в събота, че НАТО от „фундаментално значение“.


Информацията на фона на по-ранно изказване на американския държавен глава, в което той определи Алианса като остарял.

„Президентът и канцлерът също се съгласиха относно фундаменталното значение на алианса НАТО относно обширните трансатлантически отношения и неговата роля в осигуряването на мира и стабилността на нашата Северноатлантическа общност“, гласи изявлението от страна на Белия дом.

В него също се съобщава, че през юли Тръмп ще присъства на предстоящата среща на Групата на двайсетте (Г-20) в град Хамбург, Германия.

- реклама -