Клинтън

Тръмп в атака: ФБР да повдигне обвинения срещу Хилъри Клинтън

ФБР  трябва да повдигне обвинение срещу Хилъри Клинтън по делото за използване на лични имейли за водене на служебна преписка по времето когато е била Държавен секретар на САЩ. Това заяви кандидатът за президент на репубилканците Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп

За ФБР е невъзможно да не препоръча повдигане на обвинение за углавно престъпление за Хилъри Клинтън. Тя простъпи грешно!„. Това написа Тръмп в Туитър.

Разбира се, Тръмп намери поддръжка в лицето на Председателя на националния комитет на Републиканската партия Райнс Прибус. „Хилъри Клинтън извърши безпрецеденетен ход, като стана първия претендент за поста президент от водеща партия, която е била разпитватана от ФБР. Питаме, искаме ли такъв лидер в Белия дом“, заяви Прибус.

 

 

Вчера стана ясно, че Клинтън е била разпитвана доброволно повече от три часа във връзка с обвиненията, че е ползвала частен сървър за имейл кореспонденция. Появиха се съмнения, че по този начин е изтекла секретна информация. Самата тя категорично заявява, че „никога не е получавала или изпращала материали с гриф „секретно“, чрез частния си сървър, докато е работила като Държавен секретар. По думите й, части от преписките, публикувани с подпис на Държавен секретар са от предни дати.

Хилъри КлинтънОт щаба на бившата първа дама продължават да твърдят, че става дума за банална проверка. В същото време Washington Post настоява, че министерството на правосъдието и ФБР се опитват да разберат, дали е извършено престъпление. Според информация на вестника, разследването се води от от служители на службата за контразузнаване, под контрола на Агенцията за национална сигурност.

Делото във ФБР попадна през юли миналата година, след като Гланият наблюдаващ разузнавателните операции обяви, че част от съобщенията, които са минавали през личния сървър на Хилъри Клинтън са съдържали секретна информация.

- реклама -