уволнение
сн. БГНЕС

Тръмп уволни министъра на отбраната на САЩ

Президентът на САЩ обяви, че сменя министъра на отбраната. Типично в негов стил, Тръмп информира за рокадата чрез профила си в „Туитър“.

„Радвам се да обявя, че уважаваният директор на Центъра по контратероризъм Кристофър Милър ще е следващият министър на отбраната на САЩ. Той ще свърши чудесна работа! Марк Еспър вече не е на поста. Благодаря му за работата“, написа Тръмп в Twitter.

Новият министър ще бъде на поста близо два месеца/сн. БГНЕС

През последните месеци отношенията между Тръмп и Марк Еспър бяха обтегнати, след като той публично се противопостави на използването на военни при потушаването на масовите бунтове, избухнали след смъртта на Джордж Флойд – цветнокож мъж, убит при полицейско насилие. Тогава военния министър обяви, че армията трябва да бъде използвана в подобни случаи като последна опция.

Тръмп
сн. БГНЕС

Смяната на секретаря по военните въпроси не е изненада, тъй като неофициално в Белия дом от дни се говори, че Еспър е подготвил оставката си, в опит да изпревари решението на президента. Ресорните репортери от дни съобщават, че Тръмп изчаква края на изборите, за да реши съдбата му.

- реклама -