Саудитска Арабия

Tръмп убедил краля на Саудитска Арабия да увеличи добива на петрол до рекордни стойности

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър, че поискал от краля на Саудитска Арабия да увеличи добива на петрол с до 2 млн. барела дневно, и получил съгласието му.

„Току що проведох преговори с крал Салман на Саудитска Арабия и му обясних, че поради бъркотията и нарушенията в Иран и Венецуела моля Саудитска Арабия да увеличи добива на петрол, ако е възможно, с до 2 млн. барела, за да се компенсира разликата… Той се съгласи!“, написа Тръмп.

Рекордни добиви

По-рано агенция Блумбърг, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Саудитска Арабия планира през юли да увеличи добива на петрол до рекордните 10,8 млн. барела дневно в стремеж да увеличи износа и да укроти ръста на цените на черното злато.

Междувременно Кунвейт увеличи добива на петрол до 2,785 млн. барела дневно, стана ясно от изявление на министъра на петрола, водните ресурси и електроенергетиката. „В неделя Кувейт ще увеличи добива на петрол до 2,785 млн. барела дневно, увеличение с 85 000 барела в сравнение с май, в съответствие със споразумението между страните за съкращаване на добива“.

- реклама -