Тръмп

Тръмп убеден, че трябвало да кръстят на него ваксината срещу COVID-19

Доналд Тръмп смята, че ваксината срещу COVID-19 е трябвало да бъде кръстена на него и не се срамува да го признае.

На частна вечеря за спонсори на Републиканската партия бившият президент на САЩ припомнил своя принос в борбата срещу пандемията, изтъквайки, че препарата трябвало да носи неговото име, съобщава британският вестник „Индипендънт“, цитиран от „Монитор“.

Съгласно разпространената от присъстващите на срещата журналисти информация Тръмп е похвалил губернаторите от Републиканската партия, които са подкрепили бизнеса в техните щати и не са затворили предприятията си, като същевременно се е присмял на бившия главен медицински съветник д-р Антъни Фаучи относно мнението му за маските.

На закрито заседание бившия президент е споделил на участниците, че ваксината срещу коронавирус е трябвало да бъде наречена „Тръмпцин“.

Идеята му била „подхвърлена“ от един от привържениците на 45-ия президент на САЩ.

Като аргумент бившият ръководител на Белия дом посочил факта, че именно благодарение на него е било поставено началото на операция „Warp Speed“, за да се ускори разработването на лекарствени препарати срещу COVID-19. По тази инициатива обаче само една версия на ваксината, произведена от „Модерна“, е получила пълно финансиране.

- реклама -