Израел

Тръмп след срещата с Нетаняху: САЩ няма да търпят несправедливостите спрямо Израел

Светът несправедливо се е отнасял към Израел и САЩ няма повече да търпят това

Това заяви президентът Доналд Тръмп на съвместната пресконференция с израелския премиер Бенямин Нетаняху, който пристигна на визита в Съединените щати.

Схемата две държави не е подходяща за разрешаването на израелско-палестинския конфликт, смята държавния глава на САЩ.

Тръмп призова палестинците да се отърсят от омразата, а Нетаняху да бъде сдържан при изграждането на еврейски селища в окупираните територии.

US President Donald J. Trump hosts Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu at the White HouseСАЩ ще „работят много, много прилежно“ за постигане на мир в Близкия изток, но и двете страни трябва да направят компромиси, изтъкна още американският президент. Тръмп каза, че страната му иска постигането „на отлично мирно споразумение“. По думите му то трябва да бъде приемливо за самите страни в конфликта.

Нетаняху: Палестинците трябва да признаят Израел

„Има две условия за мира. На първо място палестинците трябва да признаят еврейската държава. На второ място при всяко мирно споразумение Израел трябва да запази контрола над всички територии западно от река Йордан“, добави от своя страна израелския министър-председател Бенямин Нетаняху.

Тръмп потвърди, че обмисля възможността за преместването на посолството на САЩ от Тел Авив в Ерусалим. Срещу това се противопоставя палестинската страна.

 

- реклама -