Тръмп: Ще се кандидатирам през 2020 г., всички го искат

Американският президент Доналд Тръмп ще се кандидатира за Белия дом и през 2020 г. Той не вижда кандидат сред демократите, който може да го победи.

„Изпълнен съм с решителност. Изглежда, че всички искат това също“, каза той в интервю за журналиста на Ай Ти Ви Пиърс Морган. Откъси от интервюто са публикувани в „Мейл он сънди“.

На въпрос дали вижда някой сред демократите, който би могъл да му бъде конкуренция, Тръмп отговори отрицателно.

„Не, не виждам никой. Познавам всички, те нямат никого… Те нямат правилния кандидат“, категоричен е настоящият президент.

Тръмп: Русия е съперник, с който е по-добре да се разбираш

Американският президент Доналд Тръмп подкрепи отношения на Вашингтон и Лондон с Москва и Пекин, заявявайки, че е възможно „много добре да се разбере“ с руския президент Владимир Путин. Той заяви това в интервю пред Пиърс Морган от телевизия Ай Ти Ви. Откъси от интервюто са публикувани в неделния брой на вестник „Мейл он сънди“.

„Мисля, че ние можем много добре да се разберем с Путин. Някой казва: вие приятели ли сте или врагове? Отговарям, че е прекалено рано да се говори, но в момента смятам, че ние сме съперници, но за САЩ, а откровено казано и за Великобритания и за другите страни, е добре, а не е зле да изградят отношения с Русия и Китай. Това наистина е хубаво нещо“, каза Тръмп.

Стопанинът на Белия дом смята, че руският президент трябва да уважава това, което страните-членки на НАТО са направили за укрепването на алианса. „Сега имаме по-силен Северноатлантически алианс, отколкото той е бил дълги години. И през миналата година, от момента, когато бях избран за президент, ние събрахме допълнително 34 милиарда долара. Ако към това добавим и всички останали неща, които съм направил, то президентът Путин трябва да уважава това, което сме свършили“, заяви Тръмп, отговаряйки на въпрос дали не възнамерява да напусне НАТО в угода на руския лидер.

Тръмп в момента е на работно посещение във Великобритания. На 16 юли той ще се срещне в Хелзинки с руския президент.

Тръмп: Ким Чен Ун е велика личност

Американският президент Доналд Тръмп смята лидера на Северна Корея Ким Чен Ун за велика личност и добър преговарящ, забавен, но корав човек. Той заяви това в интервю пред Пиърс Морган от телевизия Ай Ти Ви. Откъси от интервюто са публикувани в неделния брой на вестник „Мейл он сънди“.

„Той е много умен, той е велика личност, той е забавен и корав, добър преговарящ“, каза Тръмп.

Стопанинът на Белия дом и Ким Чен Ун се срещнаха на 12 юни в Сингапур. След срещата беше подписан съвместен документ. В него Пхенян пое ангажимента да ликвидира ядреното си оръжие в замяна на гаранции за сигурност, дадени му от Вашингтон. Тръмп обеща в Сингапур да прекрати съвместните с Южна Корея военни учения, за което Пхенян настояваше от много години.

На уточняващия въпрос дали Ким Чен Ун не е безжалостен диктатор, Тръмп отговори: „Естествено, той е такъв, но и други също. Имам предвид, че мога да посоча много други такива, с които работим, но вие няма да кажете за тях нещо подобно. Имам предвид, че много хора, с които работя, са доста безжалостни“.

На уточняващия въпрос, дали към тях трябва да се причисли и руският президент Владимир Путин, Тръмп не изключи това. „Мога да ви кажа следното, смятам, че, вероятно, да. Но мога да посоча и други“, отбеляза стопанинът на Белия дом.

„Вижте, ако вие можете да постигнете разбирателство с Русия, това ще бъде добре. Не познавам Путин. Срещали сме се няколко пъти. Срещал съм се с него на форума на Г-20“, добави Тръмп, който по-късно днес ще замине за Хелзинки, където на 16 юли ще се срещне с руския президент.

- реклама -