Тръмп ще подобрява отношенията на САЩ и Русия

Вашингтон трябва да подобри отношенията си с Москва, за да се борят заедно срещу терористичната групировка „Ислямска държава“, заяви Доналд Тръмп по телевизия msnbc.

„Мисля, че ще имам много-много добри отношения с Русия и Путин. Най-основателната причина да се разберем с Русия е това, че тя иска толкова силно, колкото и ние да победим „Ислямска държава“. Ако имахме добри отношения с Русия, нямаше ли да е добре да работим заедно и да пречупим ИД“, подчерта кандидат президентът.

Тръмп: Путин е по-силен лидер от Барак Обама

Той заяви, че смята Владимир Путин за по-силен лидер от Барак Обама и не се съмнява, че руският президент има подкрепата на мнозинството руснаци.

„Неговият рейтинг е 82 процента съгласно различни организации, извършващи допитвания на общественото мнение, а някои от тях са базирани именно тук в САЩ, констатира милиардерът. Коментирайки обвиненията на Вашингтон, че Русия е замесена в хакването на компютрите на Демократическата партия, той каза: „Никой те знае това“.

По повод двете му срещи с представители на разузнаването, чиято цел е да го запознаят с проблемите на националната сигурност, Тръмп заяви: „Преди всичко, аз дълбоко уважавам тези, които проведоха за нас тези брифинги, това бяха забележителни хора, това бяха експерти по Ирак, Иран, Сирия, Русия, по различни части на света. Разбрах, че нашето ръководство, Барак Обама не са се вслушвали към това, което са казвали нашите експерти“.

Тръмп изрази възмущение, че Белият дом не е взимал под внимание съветите на разузнаването. В същото време той посочи, че на срещите не е чул нещо, което би го накарало сериозно да промени позицията по който и да е въпрос.

- реклама -