Тръмп ще бъде подложен на „медицински преглед“ на живо по телевизията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще даде тази вечер първото си телевизионно интервю, след като беше заразен с коронавируса и в предаването на живо бъде подложен на нещо като медицински преглед, предадоха ДПА и Ройтерс, цитирани от БТА.

Това ще се случи в шоуто „Тъкър Карлсън тунайт“ в праймтайма на телевизия „Фокс нюз“, съобщиха от медията. Според съобщението по време на шоуто д-р Марк Сийгъл ще извърши „медицински преглед и интервю“.

Докторът по медицина Сийгъл е редовен коментатор на „Фокс нюз“. Той е и автор на книга от 2008 г., в която критикува раздухваната от медиите паника заради пандемиите.

Миналия четвъртък Тръмп даде положителен резултат на тест за коронавируса. На следващия ден бе приет в болница със затруднения в дишането, но се върна в Белия дом след три нощи. Президентът приемаше експериментален коктейл от антитела и премина петдневен курс с антивирусното лекарство „Ремдесивир“. Взимаше и стероиди.

Вчера Тръмп даде две телефонни интервюта за „Фокс“. „Аз съм съвършен физически образец и съм съвсем млад“, каза той в едното.

В интервю днес за консервативния радиоводещ Ръш Лимбо президентът каза, че съдейства за бързо одобряване на препаратите с антитела срещу коронавируса, разработени от компаниите „Regeneron Pharmaceuticals Inc“ и „Eli Lilly and Co“, и за доставянето им в болниците. Тръмп изтъкна положителното влияние на тези препарати в неговото лечение. Пред Лимбо той каза, че не би се възстановил, ако не беше приемал тези лекарства.

- реклама -