Тръмп се закани да построи стената с Мексико и да елиминира СПИН в САЩ за десетилетие

Президентът на САЩ се закани, че въпреки съпротивата, ще построи стена по границата с Мексико.

Той направи това по време на годишната си реч да Състоянието на Съюза пред двете камари на Конгреса. В тази реч американските президенти очертават насоките на своето управление и посочват проблеми, с които нацията трябва да се справи.

Тръмп каза на депутатите и сенаторите, че стената няма да е бетонна, а „модерна, стоманена преграда, през която ще се вижда от другата страна.“ Според президента, демократите също трябва да видят логиката в неговото предложение.

„Стените вършат работа“, каза Тръмп.

И се мотивира, че преградата ще спре нелегалните имигранти и наркотиците, които влизат в страната от Мексико. Противниците на Тръмп смятат предложеното от президента съоръжение за ненужно, скъпо и неефективно.

Изкореняването на СПИН в САЩ в рамките на едно десетилетие.

В обръщението си към нацията, президентът Доналд Тръмп призова за съвместни действия на републиканците и демократите. „Научните открития направиха една някога далечна мечта осъществима“, каза Тръмп. Според правителствената статистика, около 38 000 души са били заразени със СПИН в САЩ през 2017 г.

Речта на Доналд Тръмп е с продължителност около 1 час. Ето част от акцентите в нея.

Национално единство – Тръмп представя своя план за управление като план на американския народ, а не на неговата Републиканска партия.

Тръмп казва, че заедно двете големи партии могат да разчупят продължаващото десетилетия политическо противопоставяне и да забравят старите вражди.

Имиграция – Доналд Тръмп отново извежда на преден план имиграцията като основен проблем на Съединените щати.

В речта си той нарича спирането й „морален ангажимент на политиците да защитят живота и работните места на американските граждани.“

Според Тръмп, богати политици пропагандират свободен достъп в страната, докато живеят зад високи огради, пазени от охранители.

Цената на лекарствата – Един от проблемите, с които Доналд Тръмп се закани да се бори, е цената на лекарствата в Съединените щати. Според президента, американците плащат повече за медикаменти, отколкото гражданите на другите развити страни.

- реклама -