сн. БГНЕС

Тръмп се върна в Белия дом, свали маската, ще работи в изолатор

Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна военната болница „Уолтър Рийд“ в щата Мериленд, където от петък се лекуваше от COVID-19 и се отправи за Белия дом, където ще продължи възстановяването си, съобщиха световните агенции.

С предпазна хирургическа маска на лицето, Тръмп слезе по стълбите на медицинския център и вдигна палец, преди да се качи в черен автомобил, а след това на хеликоптер за Белия дом.

Малко преди да излезе от болницата президентът написа в туитър, че скоро ще се върне в предизборната кампания.
Тръмп призова във видеопослание американците да не се страхуват от пандемията и да излизат навън, след като пристигна в Белия дом от военната болница, където бе лекуван от COVID-19, съобщиха световните агенции.

Макар лекуващите го лекари да казват, че той „още не се е оправил напълно“, Тръмп се появи без предпазна маска във видеото, отбелязва Ройтерс. Още с пристигането си в Белия дом той демонстративно свали маската си, противно на правилата на здравните власти. Тръмп поздрави журналистите от президентския преспул, но не отговори на въпросите им, казвайки само: „чувствам се добре“.

„Не се страхувайте от него /коронавируса/. Ние ще го победим. Ние имаме най-доброто медицинско оборудване, най-добрите лекарства“, каза Тръмп във видеопосланието си. „Не му позволявайте да се разпорежда с живота ви, излизайте навън, бъдете внимателни“, добави той.

В Белия дом е подготвено специално изолирано помещение, в което Тръмп ще може да работи след завръщането си от болницата, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

сн. БГНЕС

Президентът ще използва работния кабинет на третия етаж, както и няколко помещения до офиса на лекуващия го лекар Шон Конли. В помещенията има приемна и кабинет за преглед на пациенти. Всичко е разположено така, че Тръмп да работи по-далеч от Западното крило, където се намират Овалният кабинет на президента и офисите на най-близките му помощници.

- реклама -