Тръмп, Флорида, Ню Йорк

Тръмп се премести във Флорида

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще промени постоянното си жителство от Ню Йорк в Палм Бийч, Флорида, като твърди, че към него са се отнесли “ много зле“ в родния му град, съобщи АФП.

„Моето семейство и аз ще направим Палм Бийч, Флорида, нашето постоянно местожителство“, написа президентът в Туитър.

„Почитам Ню Йорк и хората от Ню Йорк и винаги ще го правя, но за съжаление, въпреки факта, че плащам милиони долари в градски, държавни и местни данъци всяка година, към мен се отнесоха много зле – както политическите лидери на града, така и на щата“, пише той и добавя, че „малцина са били третирани по-лошо“.

Според публикация в Ню Йорк Таймс, Тръмп, който е местен нюйоркчанин, и съпругата му Мелания са подали индивидуални декларации за промяна на местожителството през септември, променяйки основното си местожителство от Манхатън на Палм Бийч.

„Ню Йорк Таймс“ пише също, че служители на Белия дом са отказали да коментират защо Тръмп сменя основната си резиденция, но цитира източник, близък до президента, който казва, че това е предимно за данъчни цели.

Освен Белия дом, основната резиденция на Тръмп ще бъде курорта Мар-а-Лаго, където Тръмп е прекарал 99 дни, откакто е станал президент – в сравнение само с 20 в предишната си основна резиденция Тръмп Тауър, съобщава Таймс.

„Не исках да взема това решение, но в крайна сметка това ще е най-доброто за всички заинтересовани“, написа още Тръмп в Туитър. Ню Йорк „винаги ще има специално място в сърцето ми!“, допълва президентът.

Но Ню Йорк не винаги е обичал Тръмп, отбелязва АФП и припомня, че демонстрациите пред Тръмп Тауър са чести и президентът многократно е спорил и влизал в конфликт с ръководителите на града и щата. Последният подобен случай беше в началото на месеца, когато федерален съдия в Ню Йорк отхвърли искането на президента да бъде блокиран достъпът до личните му и корпоративни данъчни декларации за няколко години назад.

Изглежда, че ръководството на Ню Йорк е напълно съгласно, че Тръмп е взел правилното решение, а губернаторът Андрю Куомо написа в Туитър: „Добро отърваване“. „Доналд Тръмп така или иначе не плаща данъци тук“.

- реклама -