Тръмп

Тръмп се оплака, че Туитър го цензурира

Американският президент Доналд Тръмп обвини Туитър, че го цензурира. Според Тръмп платформата го затруднява в разпространяването на съобщенията му. „Те се опитват да влияят върху изборите,“ каза Тръмп в интервю за Fox News, цитирано от АФП.

Обвинявайки технологичната компания за пристрастия към демократите и „омраза“ на републиканците, той беше категоричен, че са необходими съдебни дела или законодателство, за да се регулира неговата власт.

Туитър и други социални медии са подложени на натиск да ограничат речта на омразата и екстремистката пропаганда, като блокират акаунтите на много потребители, които разпространяват екстремистки и конспиративни съобщения. Но Тръмп и неговите съюзници твърдят, че това „прочистване” е заглушило гласовете на консерваторите.

Тръмп има 61 милиона последователи в Туитър и използва платформата като мощен политически инструмент, но се оплаква, че посланията му биват блокирани.

„Това, което ми направиха от Туитър е невероятно“, каза Тръмп. „Имам милиони и милиони последователи, но ще ви кажа, че за тях е все по трудно да се свържат с мен в Туитър.

Президентът обвини социалната мрежа, в „ужасни неща, които правят“ и каза, че сигурно би получил по-справедливо отношение, ако стане демократ.

- реклама -