ядрения арсенал имиграцията Тръмп Ислямска държава атаки

Тръмп: САЩ ще победят радикалния ислям

Според американският президент ИД е подела кампания на геноцид

Американският президент Доналд Тръмп увери, че САЩ и техните съюзници ще победят „радикалния ислямски тероризъм“. Той обаче не уточни как ще стане това, нито с какво ще се различава подхода му от този на Барак Обама.

„Ние ще победим радикалния ислямски тероризъм и няма да го оставим да пусне корени в нашата държава“, каза той във военната база Макдил в Тампа, Флорида.

Там се намира щаба на американското военно командване в Близкия изток и генералния щаб на американските специални сили. В края на януари, президентът подписа указ, който дава срок до края на февруари на военните ръководители да му представят подробен план за победна стратегия срещу „Ислямска държава“.

Според Тръмп ИД е подела кампания на геноцид и насилие по целия свят. Той каза, че радикалните ислямисти са решени да ударят САЩ както са го направили на 11 септември. Както са го направили в Бостън, Орландо, Сан Бернардино и в различни страни в Европа. Тръмп заяви, че има атаки, които дори не са споменавани в медиите. Той не конкретизира за какво става въпрос, но обвини пресата, че ги премълчава по свои причини.

- реклама -